рамена

Елизавета Неред
до речі сонце не світить вічно.
до речі мир не буває завжди.
до речі сміх на твоїм обличчі
не приховає від мене правди.

чи прокидатись уранці разом,
чи засинати в пітьмі світанків,
чи пити віскі й глушити джазом
болючу відстань у сотні ранків,
чи дочекатись тебе безслівно,
чи утопити себе між пляшок,
чи закохатись в тебе сумлінно
і на раменах зцілИть мурашок

буває часто, що хочеш вмерти.
буває часто, що слів бракує.
буває часто болить відверто
те, що в життя твоє хтось крокує.

колись згорять усі зорі й небо, 
колись пробачить весь Всесвіт людям,
колись не будеш мені так треба -
але допоки згоряю в грудях
цілуй мій слід у собі на прощання,
бо скоро скІнчиться все й не буде
могО у твОє плече зітхання
і спопеляться навіки груди.