Тормыш бэхет

Рябина Хат
Тормыш бэхет туганнар булганда
Тормыш матур дуслар булсалар
Лэззэт табып, эшлэсэн эшенне
Якыннарын янда торсалар.

Рэхмэтле бул хяр аткан танына
Рэхмэтле бул эчкэн суына
Рэхмэт эйтеп яшэ ходаена
Сойгэненне кочкан кулына.

Бэхетле бул, булма ялгызын
Ычкындырмыйк кулдан унышны
Ни чэчсэн,шуны урырсын,дилэр
Балаларын булсын булышчы.

Кешедэн син бернэрсэ дэ котмэ
Изгелекне алдан узен кыл
Каргыш ала курмэ башкаена
Туры булыр синен барыр юл.

Кемдер мина, нидер тиеш,димэ
Тиеш тугел беркем. бернэрсэ
Мангай кузе ботак тишеге ул
Кунел кузе эгэр курмэсэ.

Ачу саклама хич беркемгэ
Авыру алма саф кунеленэ
Гафу итэ белу бу тормышта
Начарлык китерми хич кемгэ.

Ачуын килсэ дэ хич теленэ
Каргыш сузе ала курмэ син
Чиста калсын тормыш куллэре
Пычрак суларына кермэ син!!!

Чын дустынны беркайчан онытма
Изгелеклэр жирдэ ятмый ул
Шалтыратып бер хэл белешсэн дэ
Ачылыр сина бары якты юл.

Ак белэн караны аера кур
Нахак бэлэ якма хич кемгэ
Тормыш канунын тота белгэннэр
Бэхетле булыр алдагы кондэ.

Язмыш биргэн барлык сынауларны
Утэ бел син, башын имичэ
Кара гурлэргэ без китэ алмыйбыз
Курэсене жирдэ курмичэ...