Iнфекцiя

Юрий Ош
Коли у зношених віках
ми не тримали гостру шаблю,
на східних плутаних вітрах
прийшла хвороба в нашу саклю.

І з тої давньої пори
у нас – інфекція триклята,
мов цвіль прилипла до кори:
стає чужинець нам за брата.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Тепер настала слушна мить,
як ложе знаного Прокруста:
щоб дезінфекцію зробить,
хохлів посипать треба дустом.