Укр. Бриль

Анатолий Ляпатинский
У сусіда на подвір"ї
від курей лишилось рір"я,
ні качок і ні гусей
і сам ніби Прометей.
Добре, що було це літо
і стояв він весь роздітий,
хто проходив мимо хати
всіх прохав йому щось дати.
Я у нього запитав,
де він пенсію сховав,
що немає навіть майки,
перейшов у попршайки.
- А він каже, що тих грошей
менше ніж у нього вошей,
і немає чого їсти
що б до столу було сісти.
А з пенсії, звідтіля
купить він собі бриля,
що б тримати у руці
мов жебраки, не фахівці.