Toamna

Светлана Гуцу
Pe ici mai vii,  pe colo mai sterse. ..
Zac in tacere,  fara suflare.
In galben, rosu, putin murdare ,
Lasate dupa niste averse.

Un vint straniu, spirit monoton.
Uscativ.., putin nervos. 
Matura culori pe jos,
Din cind in cind istovitor. 

Scapatat de oboseala,
Nesigur, dar interesat.
Colindind din sat in sat .
Isi face a lui orinduiala.

Habar n'are de-i soare, de  ploua.
De e zi sau plina noapte
Tot le-aduna si le desparte ...
Una - doua ;una -doua.

Parca si ceasul il sustine.
Nu se grabeste nicaieri
A fost cald , a fost si bine,
Dar a fost parca mai ieri.

Acum suiera doar vintul .
Printre crengile uscate.
De prin satele ciudate.
Ce pling girle,  ce pling siroaie
Ce-si tiraie cu greu vesmantul.