Ян Таировский. Я вас любил... Рус. Бел

Максим Троянович
  Подражание А.С.Пушкину

Я нежно вас любил, и чувство это
Не угасает в сердце до сих пор.
Как жаль, что ваших глаз небесных света
Уж не коснётся слов моих собор!

Быть может, зря любил я вас безбрежно,
И ревности, и счастья полон сил.
Но говорю теперь вам безмятежно:
Дай Бог, чтоб так же кто-то вас любил!


Я вас любіў...

Я далікатна вас кахаў, і пачуццё гэта
Не згасае ў сэрцы, як дакор.
Шкада мне, што  вачэй нябесных мэта
Ужо не кранецца слоў маіх сабор!

Быць можа, я дарма кахаў прасцінна,
І рэўнасці, і шчасця поўны сіл.
Але кажу вам зараз  ціхамірна:
Дай Бог, каб гэтак  хтосьці вас любіў!

     Перевёл Максима Троянович