Спят взрослые и дети

Матрёна Донченко -Дидок
Сплять дорослі і малі
І у місті, і селі.
А мені чомусь не спиться,
Що ж це я за птиця?

Не журавка я , не чапля
Не синиця ,не сова
А не спиться в день і вночі
Бо болить щось голова.

Візьму вип’ю я пігулку
І піду в ліс на прогулку
В лісі там гриби ростуть
Дивись, гриб он там і тут.

Позбираю їх в корзинку
Принесу до хати.
Буду таку смакоту
На всю зиму мати.