Вит Уйманов. Расставание

Максим Троянович
- Нет, право,  не пойму, зачем так медлишь: 
Ты посмотри, ведь осень за окном,
И не пора ль тебе скрипеть пером,
Иль эту красоту ты не приемлешь?

- Да, нет, ты прав - прекрасная пора,
Не раз живописал её красоты,
И возвращаюсь к этой теме в сотый,
Как в первый раз, как будто из нова.
             ___________

Погода дарит мягкое тепло,    
Но, всё-таки с "прожилками" прохлады,   
А мы, конечно, и такому рады,
И небо, как прозрачное стекло. 

Природа балансирует на грани:
Тепло сегодня - завтра холода,
Хоть это ожидаемо всегда,
Она нас пёстрым разноцветьем манит.   

Увы, с годами уже кругозор,
Теперь он ограничен нашим садом,
И восторгаюсь тем, что близко - рядом,
Насколько прихотлив его узор.

Осенний сад слегка побронзовел,            
Добавилось оранжевых, лиловых,
И видится игра оттенков новых -
И где процессу этому предел.

Растанне

- Нет,  не пойму, навошта так марудзіш: 
Ты паглядзі, ужо восень за акном,
Ці не пара табе рыпець пяром,
Ці гэту прыгажосць ты ўжо не любіш?

- Ты маеш рацыю - выдатная пара,
Не раз я маляваў ад прыгажосці што-та,
Звяртаюся да гэтай тэмы ў соты,
Як у першы раз, як быццам да майстра.
             ___________

Надвор'е дорыць мяккае цяпло,    
Але, усёткі ёсць "пражылкі" прахалоды,   
Мы і такому радыя заўсёды,
І неба, зноў празрыстае, як шкло. 

Прырода балансуе бы на грані:
Сёння цяпло, а заўтра - халады,
Хоць гэтага чакаем, як заўжды,
Яна пярэстым  вабіць, нібы здані.   

Нажаль, з гадамі меньшы далягляд,
Зараз  абмежаваны нашым садам,
Тым захапляюся, што побачы з паглядам,
Наколькі пераборлівы той узгад.

Восеньскі сад злёгку пабранзавеў,            
Дадаткам памяранцавых, ліловых,
І бачыцца гульня адценняў новых -
І дзе мяжа, калі прыгожы спеў.

   Перевёл Максим Троянович