Легко диха

Игорь Степанович Шевчук
   Легко дихає

             Приснодіві Марії присвячується


Флейту тіла
легко
як весну —
в серце неба
Серцем поверну


Легко отряхаючи
від сну
Бог і ріку в небо
повернув...


Та краса
як Бог нам наперстав —
сяє
ніби золото
Хреста...


Видяться
наскільки бачить око —
ніби ріки від своїх притоків.
Він надів їм перстні із нагоди,
Дихають
     мов днів легені — у погоді!


Що тобі
й що
Богові так треба!
Розмах волі —
що тече —
на Небо

01.04.2016