Не убивай

Росен Русев
Не убивай
Автор:  Росен  Русев               
Не убивай болката любов,
остави сълзите да текат,
натрупаната горест да отмият.
Не убивай болката любов...
И когато много заболи
от убиеца на чувства,
усещайки, че няма накъде
да стъпваш и всичко
наоколо е притъмняло,
като свъсено безжалостно небе,
прихлупило се до земята,
тогава потърси очите
на онзи,
който бавно те убива,
надзърни у тях и виж,
дали от болката са потъмнели
като твоите.
Попитай го дали ще може да изплаче
буцата, заседнала във гърлото
и най-трудния въпрос:
Защо?...