Научи ме

Росен Русев
НАУЧИ МЕ
Автор: Росен Русев
               
Научи ме как да приседна
до теб на леглото,
да постоя и погледам сънят ти,
как на сън се усмихваш
и ме правиш щастлив.
Научи ме как да милвам косите,
лицето, ръцете
и над сънищата ти да бдя
дълго... ненаситно...

Научи ме как да галя косите,
пръсти да заравям в тях,
в този ароматен цвят на вишни -
в твоя нежен свят.

Научи ме с дъх да милвам
лицето,
устните,
дори твоите мисли,
научи ме да бъда със теб,
да те мисля и чувствам...
Научи ме да безсънвам
много дни и нощи,
но до теб.
Ето така... отдалеч...
Научи ме...
Тихо...
Ненаситно...
Но в съня ми
да бъда с теб...