Елена Берсенева. Девочки. Рус. Бел

Максим Троянович
Девочки – хлебные крошки,
Девочки – горькие мышки
Девочки встали нарочно
Робко оделись и вышли
И ничего не осталось,
Лето исчезло внезапно
Бантики, пряники,
Буйных и пьяненьких
Девочки выпили залпом


Только одна обернулась
Вздрогнула пальчиком тонким
Будто слегка укусила
Будто потыкала тростью
Вот и сидишь ты красивый
Добрый, загадочный, сильный –
Это плохие девчонки,
Звери какие-то просто
(с)


Ірына Рыпка: літаратурны дзённік

Дзяўчынкі - хлебныя крошкі,
Дзяўчынкі - горкія мышкі
Дзяўчынкі ўсталі знарок
Нясмела апрануліся і выйшлі
І нічога не засталося,
Лета знікла раптам
Банцікі, пернікі,
Буяных і п'яненькіх
Дзяўчынкі выпілі залпам


Толькі адна абярнулася
Здрыганула пальчыкам тонкім
Быццам злёгку ўкусіла
Быццам патыкала кіем
Вось і сядзіш ты прыгожы
Добры, загадкавы, моцны -
Гэта дрэнныя дзяўчынкі,
Проста звяры нейкія такія
(з)

Перевёл Максим Троянович