Ще поискам

Росен Русев
Ще поискам
Автор: Росен Русев         
               
Ще се опитам
скръстил ръце за молитва
да се помоля на Бог
най-вече за Теб.
Ще помоля да те върне
от пътя далечен поела
отново при мен.
Ще поискам,
да попитам ръцете ти
ще мога ли тръпнещи пръсти
по тях да прокарам?
Да попитам очите ти -
мога ли да падна във тях?
Да потъна, да се изгубя
в зениците -
за мен небе... светлина.
Да попитам устните,
за малко да остана по тях?
Топлината и обичта да усетя,
с влажната и най-сладка нега?
Ще поискам да те прегърна,
да усетя милувката
и онези нежни извивки
трогателни и толкова чувствени.
Мога само това...
Да те попитам...
Любима жена...
И да чакам...
Колкото сърцето ми
само си поиска...