Эрккенланы Мурат. М

Хызыр Ижаев
Сагъышла бу чексиз сагъышла
Эсиме келтире кюглени
Тюбетедиле бизни ала
Емюрге байланнган тенглени

Эсимде къылыкъсыз сохтала
Он джылны окъугъан эк бирге
Джетдиле онсегизинчи джылла
Къаумла эскерге кетдиле

Бир башха джуртлада чек сакълаб
Ашырдым керекли джылланы
Къайытдым джуртума тансыкълаб
Джокъладым багъалы тенглени

Тенглерим багъалы тенглерим
Кеклеге учургъан къанатла
Тамалым билегим тенглерим
Тенглерим сиз толгъан муратла
             ***
Сюйелеме келиб мен онгума алыб
Арадан кетгенни мазарын
Сен анда мен мунда
Таусуб тюбешни мадарын

Къучакълайма къаты сени сын ташынгы
Джуабсызды сабий суратынг
Ба этеме сени кезюнгю къашынгы
Сыннган къанатым МУРАТЫМ