О, на коно пл лепетали...

Игорь Степанович Шевчук
*  *  *


О, на коно;плі лепетали всі –
                ахи;ва…
Нас на руках, як воду із криниці,
Носили на руках на огороди –
                чи вклониться,
Чи вийняти з гірчиць, небесних,
                незлоби;вих…


І світ – мов ліс!
Серед згорділих сонцем –
        білоли;ці:
ми янголи, ми біло на;взнак
                й біло ни;цьма…

«Горіхів дайте, губите ж ви, білолиці!» –
Ліси й хмарки за нами мовчки гнались.


…І журавлі на вранішніх криницях
і кланялись – і восклонялись…

1.04.2006