Переродження

Кристина Нойманн
Вона мертва,холодна,розчавлена-
Метелик на лобовому склі твоєї автівки.
Для цілого світу-для тебе і себе
Стала знебарвлена...
Нема колишніх слів,думок,бажань.
Лиш запуска платівки
По колу...(все старі мотиви)-
На душу наганяє зливи.

Вона-шматочок льоду в залишеній склянці бренді
Замерзла.Адже слова,що зігрівали,-
Зникли, в димі підпаленої цигарки.
Чи вони були зайві?
Ти зміг це зробити!
Цілковите знищення світу,її колишньої.
Зустрічайте!Нова,оновлена, покращена версія розбитої ляльки!

Тепер: вона вільна,легка,невагома-
Підхоплений вітром кленовий листок,
Віднесений в далі.
Як знайдеш,збережеш в альбомі
Для спогадів і для думок?