У пол -9

Хохол Хохотович
У хазяйки уродили
На городі огірки,
Як навмисне погубили
Всі пістолі козаки.
Ой, скакали, ой, скакали,
Та й не доскакали,
У городі шаровари
З хлопців позлітали.
Де ж ви взялися,
Огіроченьки?
Тай на ранок, опісля ноченьки.
Піду виберу, та й найкращі,
Щоб не звали мене ледащом.

У хазяйки уродили
На городі помідори,
Як дівчата уродливі,
Вийшли в поле на підборах.
Ой, скакали, ой, скакали,
Та й раділи дочки,
Були тонкими, а стали,
Як дубові бочки.
Де ж ви взялися,
Помідороньки,
Та й осінньої пізньої пороньки.
Піду виберу, та й червоніші,
І наквашу - повную діжу.

У хазяйки уродили
На городі гарбузи.
Наче сонце засвітило
Від холодної роси.
Ой, скакала, ой, скакала
Призвана гостина,
Поки зранку не спіткало
Горечко родину.
Де ж ви ділися,
Та й гарбузоньки,
Коли стала для рідних обузою.
Стали оченьки та й ховати вниз,
Щоб на горечко не дивитись.