Життя - як писня, що луна

Людмила Кравченко 4
Пахне   осиною   село,
Любистком  і  чебрецем.
Моє дитинство тут пройшло,
Чесала мати косу гребінцем.

Вплітала  ленточку  в  косу,
Та до грудей все прижимала.
"Хай Бог  дає  тобі  красу!"
Для долі щастя все благала.

А   руки   ніжні  та  мякі,
Їх   запах   досі   зігріває.
А  ми   були   такі   малі,
Та пам'ять наша не забуває.

Ми  будем  помнити  слова,
Що на порозі мати промовляла:
"Не  буває   легкого   життя!"
"Життя - як  пісня, що лунає!"