Даусуз

Хызыр Ижаев
Кууат текген нарат аушха
эртденгиде булбул таушха
излеб ата джуртну тартыун
кюсеб къобан сууну татуун

бек узакъда болсам да кесим
джулдузлу кегюнгдеди эсим
тансыкъ болуб туугъан элиме
келеме мен даусуз элиме

ата джуртну къарлы джазына
джанымдан бек сюйген къызыма
тауларыма салам берирге
ашыгъыб тенгими керюрге

есгенме наратлы аушда
шорбатымда булбул таушда
эрке болуб сени къойнунгда
кек толкъунлу сууну бойнунда