Из Роберта Геррика. H-614. Малые следуют...

Юрий Ерусалимский
 H-614. Малые следуют за великим

Будь справедлив, верши дела благие –
Ведь по твоим стопам идут другие:
К добру ли, злу великий поведёт –
Последует за ним его народ.

614. Like Pattern, like People
 
This is the height of Justice, that to doe
Thy selfe, which thou put'st other men unto.
As great men lead; the meaner follow on,
Or to the good, or evill action.