толгъан мурат

Хызыр Ижаев
Дунияда эм ариудан ариу
сени сюймейин къалай этейим
адамларынг этселеда даур
кел арийчугъум алыб кетейим

алгъа барады мени паетонум
ма бюгюн тешиб джангызлыкъны тонун
сени бла толуб муратым келюмде
той барады къарча элимде

керюгюз кириб шымал кавказда
алыб келгенме мен эм ариучугъун
туругъуз тенгле тартчыгъыз къайда
кекге джетидире къычырыб орайда

орайда орайда орайда орайда
эшитилсин саулай шам къарачайда
ма бюгюн толуб муратым келюмде
той барады къарча элимде

къадар къабыл этиб тилеклени
бирге байлаб сюйген джюреклени
ма бюгече джуртуму аушун
сагъайтады къуанчны таушу

тартчы къобузум тауланы тартыун
кимда танырча насыбны татыун
ма бюгюн толуб муратым келюмде
той барады къарча элимде

       Борька