ру- бг, ТУГА, превод Литатру на Веселинка Стойкови

Величка Николова -Литатру 1
Туга
Автор - Веселинка Стојковић
 ( СЕРБИЯ)


Боже мој,

Не срдим се ја на Тебе;

Само осећам тугу, тугу, тугу.

Спустим се и на обалу,

Попнем се и на планину,

Полетим и у небеса –

Исто.

Туга ме свладава.
http://www.stihi.ru/2016/12/21/11483
***




Превод от ср на бг – Величка Николова – Литатру1





Боже, мой!
Не се сърдя на тебе.
Само усещам тъга,тъга, тъга…

Спускам се на крайбрежието,
качвам се на планината.
Литвам и към небесата…

… и пак така…
Тъга, тъга, тъга,…
Владее ме тъга...


Превела – Литатру
България, София