Роберт Геррик. Н-524 О её глазах

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-524) О её глазах

   Из тех очес
   Льёт свет небес –
Чист и прекрасен разом;
   Дитя внутри
   Двух сфер, смотри,
Вращает их, как Разум.


Robert Herrick
UPON HER EYES

   Clear are her eyes,
   Like purest skies;
Discovering from thence
   A baby there
   That turns each sphere,
Like an Intelligence.