Па полi сцелецца смуга

Леонтий Обринский
  Па полі сцелецца смуга.
  Маўклівыя прасёлкі
  Бягуць да вёскі, як мага,
  Увечар хмарны, золкі.

  І рэшткі стомленага дня
  Губляюцца ў полі...
  Ды толькі думак мітусня
  Не спыніцца ніколі.

  Ў палетках стылых ні душы.
  Змяркаецца паволі.
  І месяц позірк патушыў
  Там, на нябеснай столі.

  Навобмацак, каля смугі,
  Крадзецца ноч сляпая...
  І не схавацца ад тугі,
  Што ў сэрца западае.