Евгения Янишиц Какая я?

Ковальчук Ан
Не уходи! Тебя так много
среди созвездий, снов, жнивья.
Над горькой памятью былого
Какая я, какая я?

Застынь, чтоб мне хоть раз вернуться
к губам,  как к берегу ручья.
Средь диких ягод и настурций -
Какая я, какая я?

Ну, прошуми веселым ливнем! -
Пусть след подскажет колея.
Между несчастных и счастливых -
Какая я, какая я?

Нет, ни у поля, ни у гая,
и ни у звезд, ни у жнивья,
Я одного тебя пытаю -
Какая я?

Яўгенія Янішчыц: Якая я

Не адыходзь! Цябе так многа
Між зор, між сноў, між лугаўя.
Над горкай памяцьцю былога
Якая я, якая я?
Застынь, каб мне хоць раз вярнуцца
Да вуснаў, нібы ручая.
Між дзікіх ягад і настурцый –
Якая я, якая я?
Хоць прашумі вясёлым ліўнем! –
Хай сьлед падкажа каляя.
Паміж няшчасных і шчасьлівых –
Якая я, якая я?
Ні ў поля вольнага, ні ў гаю,
Ні ў зор, ні ў сноў, ні ў лугаўя,
Я ў аднаго цябе спытаю,
Якая я.