Молан от мале?

Валерий Марий
Молан от мале?
Кеч теле йу''д пеш ку''чыкракак огыл,
Молан огеш тол тый декет сай омо?
Возын каналте.
Мылам верч ойгырет гын, соло!
Огеш ку''л ойгыраш, тынаре корын,
Вет мый толам, нигуш ом йом, ом мондо
Лу''метымат, ту''сетымат да корным.
Шу''м вургыжеш?
Омет деч ончыч сай нерген вел шоно,
Мый по''ртылам, садак вет, кеч могай. Да поро
Шу''мем осалыш савырна... Ойлемже торым...
Лийын ом керт осал тылат, ончал-ян порын.
Шергаканем!
Огеш ку''л вургыжаш мылам верч, ок ку''л!
Тый мыйым монденат кертат, кеч курымлан, но от ку''рл
Ик кылымат мыйын денем, тек лончыла йолгорно,
Ынет мондо нигунамат йо''ратымашын корным.