Про динозаврiв

Таисия Цыбульская
Сидять в печері дивні динозаври -
читають книги, дивляться кіно,
мабуть, колись напишуть мемуари
про те, що з ними коїлось давно.

Про те, як зустрічались на світанку
і дотемна гуляли по лісах,
а вранці готували до сніданку
м'ясний рулет, а іноді й комах,

а через рік з'явилися в печері
маленькі динозаврики прудкі,
цим збагативши юну біосферу
в часи доісторичності важкі.

Літа минають, років сто, чи й більше,
хто їх рахує у щасливі дні?
Було в печері краще, було гірше,
бувало навіть пусто в казані.

Сидять в печері дивні динозаври,
в дітей давно печера вже своя,
мабуть, колись напишуть мемуари
про те, як добре, коли є сім'я.

30.10.2018