Дэ ти хаты, ти плэтни?

Тамара Крячко
Использован кубанский суржик.

Дэ ти хаты,ти плэтни?
Дэ,та мукомольня?
Бачу холмыки ридни,
Бачу стэп раздольну.
Дэ,прадидовськый куринь?
Дэ,його коняка?
Шо очима ны окынь,
Слипнуть от пылякы.
Дэ,ти косы,ти чубы?
Та козача сыла?
Бачу каминни дубы
И дорогы крыла.