А вiн спiшив жити

Владимир Олийнык
               

                Небо заплакало нині юначе,
                Схилила голову мати твоя.
                Чуєш,Ігорку! Україна вся плаче,
                Чуєш,заплаканий спів солов’я.

                Читав  я про тебе,читав не багато
                Істориком був ти,країною жив
                Не тримав на руках ти синочка,як тато,
                Молодий ти ще був,Україну любив.    

                Хто анекдот друзям знову розкаже?
                Хто збере друзів-почує усіх?
                Що ти зробив з патріотами,враже?
                Кулю пустив ти сьогодні в своїх.

                Сивочола,заплакана,мати Вкраїни,
                Розноситься крик її ген до небес.
                Вирує Майдан,сину, бачиш-руїни,
                За що взяв на себе,за всіх такий Хрест.

                О Боже,матусю! Я чую вас всіх
                Зненавидів себе я сьогодні,країно,
                Снайпер в скроню поцілив,я встати не зміг,
                Та я моя мамо,не став на коліно.

                Ще досі не можу знайти я причину
                За що,так вбивають України-синів.
                Я за правду боровся,та чому до загину,
                Та повір,моя мамо,ненавиджу цих псів.

                Ви не плачте за мною, країну любіть,
                В небесах вже стою на колінах.
                За вкраїнське молюся,її не згубіть,
                Молюся за мир, за любов в ваших стінах.

                Ти чуєш,синочку! Я прийду на могилу,
                Ридати там буду,молитимусь Богу.
                Я знаю,помер ти за всіх,за країну,
                Пішов,як герой у небесну дорогу.

                Молитимусь сину,за вкраїнських синів
                Живу я тобою синочку,повір
                Поженемо з країни усіх ворогів
                Очистим від покидків,завтра свій двір.

                Ти син України,героєм ти став,
                Залишив вишивану сорочку
                Люблю,Україну! Завжди ти казав
                Тобою пишаюсь,синочку.
                10.01.2016р.   
                Присвячується Костенку Ігору,22р.
                с.Зубринець,Тернопільської обл.