Желана в своя мир - Мой дом

Величка Николова -Литатру 1
Желана в своя мир
Автор - Величка Николова - Литатру1

Вдъхновение:
"Стижеш"
Автор - Веселинка Стойкович


"На ћилиму од перунике
Одсјаје нижем воде
Галебова сенке
Облаке беле
Светлост... "
Веси
Сърбия

*
Желана в своя мир
Автор - Величка Николова - Литатру
http://www.stihi.ru/2018/10/31/6714

Подмамена от сънена пътека
и от гора със пеещи листа,
вървях щастлива и се чувствах лека,
и не усещах капка самота.

Гората беше тайнствена, прохладна.
Кълвач (работен) чукаше със чук,
а езерото с огледало хладно –
нанизваше звездите в своя скут.

Полупияна от роса уханна,
дочух свирня на горските щурци
и се почувствах светла и желана
сред роден мир и стройните ели.

Литатру
България, София