Вибiр продовження

Михаил Золотоверх
  Ми робимо свiй вибiр повсякчас,
  щодня i щохвилини i щомитi,
  є Авелi i Каїни мiж нас,
  Христосiв обмаль, Йудiв незлiчити.
                ( Вибiр, 2014 )

Ми часто поспiшаєм в майбуття
i iнодi того не помiчаєм,
Як в боротьбi за "цiнностi" життя,
На горло ближньому своєму наступаєм.

Буває й так, хоча i дуже рiдко,
один з мiльйона може, а чи нi,
пожертвує життям заради iншого,
рятуючи невдаху iз бiди.

А бiльшiсть, - та в усi часи однакова :
- їй хлiба i видовищ подавай,
Кричить-волає : "Розiпни того, дивакуватого!",
- "А вбивцю-душогуба ?" - "Вiдпускай!"