Месяц на небе, пер. с укр

Виталий Карпов
Месяц на небе, звёзды сияют,
Тихо по морю лодка плывёт.
Девушка в лодке песнь напевает,
Слышит казак – сердечко замрёт.

В песне той милой, в песне любимой
Всё про влюблённость, всё про любовь,
Как мы любились, как расходились,
Нынче сошлись навеки мы вновь.

Ой, очи, очи, девичьи очи,
Тёмны как ночи, дня вы светлей,
Вы меня, очи, плакать учили.
Где ж вы учились мучить людей?

                28.11.2018

=======================

Народная песня

Місяць на небі, зіроньки сяють,
Тихо по морю човен пливе.
В човні дівчина пісню співає,
А козак чує, серденько мре.

Ця пісня мила, ця пісня люба,
Все про кохання, все про любов,
Як ми любились та й розійшлися,
Тепер навіки зійшлися знов.

Ой очі, очі, очі дівочі,
Темні, як нічка, ясні, як день,
Ви ж мене, очі, плакать навчили,
Де ж ви навчились зводить людей?

-----------------------------
Місяць на небі — Живописец художник-педагог, искусcтвовед Елена Cередина (Котляр)