Э. Дикинсон. 1140. The Day grew small, surrounded

Ольга Денисова 2
1140 (1869)
День сжался, плотно окружен
Угрюмой синевой –
В глубь ночи полдень обронил
Янтарный выдох свой –
Дав листьям вольную, поход
Трубят ветра – ноябрь
На мшистый гвоздь повесил свой
Гранитный боливар –
15.11.2018


1140
The Day grew small, surrounded tight
By early, stooping Night -
The Afternoon in Evening deep
It's Yellow shortness dropt -
The Winds went out their martial ways
The Leaves obtained excuse -
November hung his Granite Hat
Upon a nail of Plush –