Ода Черн1вцям

Татьяна Яницкая
Прекрасні Чернівці та старовинні!
Вже місту більше ніж шістсот років.
Велике, добре серце Буковини
Що толерантне до думок й смаків

Багато в міста на обличчі зморшок,
Бо не одне сторіччя відшуміло,
Та не псує його це анітрошки –
На диво молоде воно і миле.

Хай в місті посмішками світяться обличчя,
І не торкнуться його біди та журба!
Троянди Чернівцям і клени личать
Та схилена понад Прутом верба.

Меридіан поезії проходить
Та музики крізь серце Буковини.
Краса архітектури та природи
В мелодії зливаються єдиній.

Пишаємося гарним любим містом,
Бо наші Чернівці на Буковині 
Серед лісів та гір, й потоків чистих –
В намисті європейському перлина.