Пригода у дворi

Таисия Цыбульская
КИЦЯ

Вийду я у двір гуляти,
треба й хвостик причесати,
вмити носика гарненько...
Хто шкребеться там тихенько?
Ой, чи це мені не сниться?
Мабуть, мишці десь не спиться!
Зараз мишку упіймаю!
Де ж поділася? Не знаю!
Буде киця без обіду,
не лишилось мишки й сліду!

МИШКА

Є на світі різні мишки,
є маленькі, мов комашки,
і великі, наче слон,
серед них я - чемпіон!
Я нічого не боюся,
навіть з тигра посміюся!
Що це? Кішка тупотить?
Щось у мене десь болить...
Вибачайте, треба в ліжко,
Повернусь, як піде кішка!

ПЕСИК

Я не просто песик - ГАВ!
Не люблю ловити ґав!
Не дивися, що малий,
я і сильний, і меткий!
Що там робить хитра кішка?
Знову не впіймала мишку?
Не ловила б кашка ґав,
то й обід би не втікав!

25.05.2015