Тръгна си лятото

Росен Русев
ТРЪГНА СИ ЛЯТОТО
Автор: Р. Русев               

Безсънна нощ,
небе, в което
от прозоречния ъгъл
наднича пълната луна,
изтрила
пожълтяло минало
от страници
с избеляло мастило.

Мечта,
попила дни от лятото,
в очи на влюбени
потънали на водораслите
в зеленото
и стъпки близнати
от нежните вълни,
потънали във дните
му отминали,
като крила на гларуси
помахали с криле.

Утихва нощ,
все още в ъгълчето
на прозореца
наднича кръглата луна,
за мен остават
пожълтели спомени
с избелялото мастило
на прашни страници.

И тръгналото лято...