Снiг

Таисия Цыбульская
Він змерзлу землю саваном вкриває,
немов ховає всі її гріхи,
і, мов душі, усе їй пробачає,
лягаючи тихенько на дахи.

Відтінкам сірим більше не бувати,
цей сніг сьогодні покладе їм край,
перетворивши місто в експонати,
у безтурботний, білосніжний рай.

Летить із неба благодатне сяйво,
радіє світ обіймам сніговим,
твої сліди сьогодні будуть зайві,
сьогодні світ народжено новим.

Сьогодні він очистився від скверни,
ти не турбуй цей кришталевий сон,
він, як і ти, пройшов колючі терни,
і врешті здався в крижаний полон.

Цей перший сніг, немов лягає в душу,
спокійний сон даруючи на мить,
лиши на завтра днів життєву ношу,
сьогодні треба трішечки спочить.

Сьогодні білим снам відкриті двері,
неначе кіт, сніг тулиться до ніг,
сьогодні навіть вірші на папері
укрив цей перший, безтурботний сніг.

02.12.2018