Собачня

Юрий Ош
Як колись в забутій богом Чилі,
на донбаській сонячній землі
мов собак скажених роздрочили
на великий задум у Кремлі.

Роз’ярилися собачі зграї,
клубочаться, наче павуки.
Як же людям жити в ріднім краї,
де жеруть коріння хробаки?

Вихід є один з такого стану:
у болотній крижаній воді
утопити собачню погану,
там не буде гавкання тоді.