Зустрiч

Таисия Цыбульская
Заридала під горою річкова вода -
то зустрілися на стежці Щастя і Біда,
зіштовхнулися сестриці на одній межі,
наче вчора були рідні, а тепер чужі.

Затремтіла під ногами згорблена гора,
то накрила чорна хмара береги Дніпра,
заридала під горою річкова вода -
то змахнула над землею хусткою Біда,

і штовхає зі стежини молоду сестру,
засіває-розсипає жменями журу,
і гуляє над водою чорне вороння,
закололо десь у серці, наче та стерня.

Затремтіла під ногами згорблена гора -
то накрила чорна хмара береги Дніпра,
заридала під горою річкова вода -
то зустрілися на стежці Щастя і Біда.

22.12.2018