Рождество

Мария Шандуркова
РОЖДЕСТВО

Родил се в тази нощ Христос
и Ангели запели песен,
звезда сияла в този час,
че пратеник дошъл небесен.

Познали мъдри този знак,
поели пътя след звездата -
със дар да му се поклонят -
Спасител той е на Земята.

Да има мир на този свят,
доброто да краси човека, 
да се обичат стар и млад,
до свършека на вековете.

От стари времена до днес
ний славим Рождество Христово,
че носи то добрата вест
и в песни, и в дела, и в слово.


2009-2018
Мария Шандуркова