Украiна-мати

Мария Верховинина
Україно, моя дорога Україно,
Ти сильна, могуча країно!
Тут с поконвіку ми живемо,
І жити будемо, нам заповідано.

Твої озера, ліси, поля і степи,
Мені дуже рідні, ти в серці завжди!
Верба у воді, та червона калина,
Та мова моя ти така соловїна.

Україно рідненька, ти моя мати,
А матір любити потрібно, кохати.
І чесно слухажити народу нам треба,
Щоб діти побачили блакитне небо.

А як скроні сивіють, осінь прийде,
Моя рідна країна переможе усе.
Пожовтіють ліса, почорніє і нива,
Та я бачу як ти ожила, ти красива.

Ти як роза, лілея, чорнобривці, жоржина,
Ти на світі найкраща, ти моя Україна!
Кожну осінь чекаю я знову весну
Як розквітне лілея в моєму садку.