Керда шу новый год

Магомед Тамбиев
Хьатlадоагlар керда шу
Бусулба наьха лазар, у
Унхоша шоай дегаш цунца хоттар
Хьаькъалза хиларца из дика да моттар

Кераста нахаца дегаш дувзаш
Уж раьза бе гlерташ, удаш, хьувзаш
Из нийса дац аьлча пхьаьнаш сувсаш
Моастагlаца мо хьоца довнаш лувцаш

"Кертера- да тхо дегчура цlена!"
Хий ца леладу наьха юх санна
"Таккхалча lе е дикадар ала"
Ер харцахь кхетаду нах ба бала.

"Керда шу, ханорга тlа керда ха
Из мара луш кхы маlан дац тха"
Йоахар хьаьрабаьнна дездечар
Корсамаш цlагlа увттаечар.

Цхаь ца хила, берашта бехкар бага
Кераста динцара безам,лоттабора бага
Йоккхача цlера зlамига ала
Ла ма дувгlа бер, кlалхарадала!

(Тембенаькъан Мусай Мухьаммад, 291218)