Сантиментално

Дафинка Станева
Наркотичен, практичен, забързан -
ниагарно тече моят век.
С интернетната мрежа обвързан
е свободният, божем, човек.

По добрия класически начин
да се влюбиш е просто късмет –
под щастливо небе да заплачеш,
да излееш ти чувства  в сонет.

Аз - край Конго ловя пеперуди,
ти -  душата си търсиш в Тибет.
Свършва всяко съвременно чудо,
преброиш ли по навик до пет.

Ала знаеш ли, ден да не чуя
твоя смях и познатия глас –
с плам и Яворов стих ще нахлуя
да възпея  очите ти аз.