Сiятель

Владимир Евтушенко
      СІЯТЕЛЬ.

Він жив і він писав рядки,
Що лікували і серця, і дущі.
Його слова співали, як пташки
І коливались, як трава у лузі.

Його вірші – квітучі, як поля
І він руками їх для вас насіяв.
Їх виплекала Матінка-земля...
Тільки своїми їх вважати він не сміє.

Насправді, те, що Господом дано,
Не маєш права у душі тримати.
І щоб зерно живе те проросло,
Ти маєш сіяти і людям віддавати.