Студът

Петр Пенчев
При мен се върна от студа -
навън е минус двайсет...
Знам, ти там ми чу гласа
 на Любовта...Признай си.

Дойде, да слеем на сърцата
 бягането в слято темпо.
Да ти прегърна рамената,
да махна вълнения джемпър

 и да изпия твоята Любов,
защото тя твори безумия.
Студът защо е тъй суров,
когато в теб съм влюбен?!

10. 03. 2012 г
536 Б. Алекс.
Петр Пенчев