Седемте Рилски езера

Людмила Игнатова 4
Опитах да намеря думи,
за да напиша химн за езерата,
но думите не стигнаха,
дори от три езика
за мястото неземно,свято.
Със българския -
добрата мащеха между трите езика
проблеми нямах досега.
Опитах и с английския,
той ми се дава с лекота,
но римата напомня Темза,
мъглата, дъжд и сивота.
На руски римата е лесна
и майчиния ми език
за мен е като песен.
И думи се намериха прекрасни,
но те звучаха прекалено важни,
измислени и нямаше във тях
мистичното от ангели и духове,
които обитават езерата
и правят тъй красива планината.
Оставям опити безплодни,
за свято място думи са излишни.
Отивам там, където всичко ми е мило, родно,
а химнът …  друг поет ще го напише.