Глобална екология

Антонина Димитрова -Болгария
Унищожават всеки поотделно,
а ние сбираме боклук РАЗДЕЛНО.
Отпадъци в шедьоври се превръщат,
а кочината – все една и съща.
Енергия  „ЗЕЛЕНА” прокламират –
„ЗЕЛЕНО” само в сметките прибират.
Заводите с убийствен ЕКОрекет
в небитието пращат ги полека.
Добитъка безмилостно избиват,
а уж хуманно го „ЕВТАНАЗИРАТ”
и с упоритост нечовешка, луди,
селцата ни оставиха безлюдни.
Закрилят дивеч и бездомни псета,
народи тласкат в кървави вендети.
Засипват ни с отрови и зарази –
критичното ни мислене ги дразни.
ГЛОБАЛНАТА природа защитават –
човекът е ГЛОБАЛНО изоставен.
Изгубен в душната САТАНОСФЕРА,
свеж въздух трудно може да намери.
Безправен, беден, краден и убиван!
Ех, тези „ЕКОЛОЗИ” си ги бива!
И не е тайна днес какво замислят:
Планетата от хора да „ПОЧИСТЯТ”.
За тях сме просто „лош мат’рял човешки”,
фира необходима, кухи пешки,
залог на старата  дъска шахматна…
Коварно мракобесна  е  ИГРАТА!
2.02.2019г.