Марна жертва

Виктор Рыбаков
Може  в  час  коли  Христос  страждав,
Йому  більше, ніж  фізичні  муки,
Спричиняло  болю  і  розпуки,
Те, що  марно  Він  життя  віддав.

Не  за  всіх  звичайно, а  за  тих,
Що  до  Бога  так  і  не  звернуться,
Що  обравши  смерть  собі   і  гріх,
БАйдуже  від  жертви  відвернУться.

Предостатньо   буде  і  таких,
Що  полічать  за  «казки  єврейські» -
Слово  Боже;  тАкож  і  хиткИх,
Будуть  ті, що  дбають  про  житейське.

Тих, що   не  згадають  про  Христа,
Коли  все  в  житті  тече   безхмарно,
Будуть  ті, що  в  церкву  у  літах,
Підуть  вперше, щоб  спастись  задАрма.

Скільки  ще  у  Царство  не  ввійдЕ -
Напускних  святош  та   лицемірів,
Скільки  душ  диявол  украде,
Сіючи  у  світі   хибну  віру.

Злодії, п’яниці, хижакИ,
БлудникИ, злоріки, ідолЯни,
Не  вспадкують  Царства  теж  повік,
Якщо  не  прийдУть  до  покаяння.

Але  нам  потрібно  у  житті,
Перш  за  все, поглянути  на  себе -
Чи  прийнЯв  я  жертву  на  хресті,
Чи  віддячив  Богові, як  треба?

Бо  хоча  Христос  дає  нам  шанс,
ЗадармА  отримати  спасіння,
Але  жити  в  доброму  сумлінні -
Вимагає   Він  зате  від  нас.

А  іще, родитися  згорИ,
Духа, щоб  одЕржати  Святого,
І  не  втратити  його  дари,
Але  вжити  їх, для  слави   Бога.

І  покаявшись  в  своїх  гріхах,
Стати  повноправним  членом  Церкви,
І  лише  Христа, на  всіх   шляхах,
Мати  за  проводиря  у  серці.

І  не  забувати  головне -
Що  любити  ближнього  нам  треба,
Бо  ми  все  залишимо  земне,
А  любов,  дарує  шлях   до  Неба.

Але  хто  спасенний  у  Христі?
Для  когО, не  марна  була  жертва?
Важко  нам  дізнатись  при  житті,
Це  відомо  стане, після  смерті.



Рибаков  Віктор м. Луцьк