Кобзар залишив Заповiт

Таня Черненко
Кобзар залишив "Заповіт":
Живіть без горя сотні літ!
Щоби не знали: лиха рабства,
Години лютої тиранства,

Калюж кривавих на землі,
Дітей загиблих у труні,
Стрільби на площах та майданах,
Тюремних камер та кайданів,

Продажних кривдників-царів
Та ненаситних паничів,
Прокльонів братських за спиною
Та у сусідських руках зброї.

За правду слова та добро,
За Батьківщину, за Дніпро,
Борітеся за мир, за волю,
Брати та сестри чорноброві!

Щоб жили дружно на землі,
Як в небі вільні журавлі.
Хай Кобзаря "слова-вітрила"
Дарують віру в Бога й силу!