П ять порад

Виктор Рыбаков
У  повсякденному  житті,
Щоб  нам  духовно  виростати,
Й  зміцнятись  вірою  в  Христі,
Прийми  мій  брат, такі  поради -

Їх  небагато - тільки  п’ять,
Як  пальців, на  одній  долоні,
То  ж  добре  їх  запам’ятай,
І  повсякчасно  їх  виконуй.

По  перше  Біблію  щодня,
Читай  уважно  і  завзято,
Бо решта  книг  дає  знання,
Духовно  ж, лиш  вона  збагАтить.

Наповніть  мудрістю серця,
І  підбадьорить і  потішить,
І  згідно  намірам  Отця,
Думки  нам  виправляє  грішні.

По  друге  брате  мій  молись,
І  не  тримай  від  Бога  тайни,
Бо  сам  ти  знаєш, що  колись,
Все  потаємне  стане  явним.

І  ти  не  в  зАвчених  словах,
Звертайся  кожен  раз  до  неба,
А  вилий  в  щирих  молитвАх,
Перед  Христом  свої  потреби.

По  третє - спільності  завждИ,
Шукай  у  радості  з  братами,
Неси  служіння  і  ходи,
До Церкви  лЕгкими ногами.

А  ось  четверта  не  мала,
А  може   й  головна  порада,
Не  забувай  брат   про  діла,
Щоб  ними  віру  підкріпляти.

Свої  таланти, силу, час,
Любов, увагу, кровні  гроші,
Віддай  нужденним, щоб  про  нас,
Казали - це  є  діти  Божі.

І  накінець  запам’ятай,
Пораду  цю  останню, п’яту -
Нехай  завждИ  твої  вуста,
Про  ТОго свідчать,  що  розп’ятий

за  нас  був  грішних, і  коли,
Ти  людям  вкажеш  шлях  спасіння,
Тоді  поправді  брат  в  собі,
Відчуєш  ти  християнИна.